tirsdag 23. oktober 2012

Loftsutbygging- prosessen

I 2010 fikk vi muligheten til å kjøpe en del av loftsarealet over leiligheten vår og slo selvsagt til på det. Nå ventet en relativ lang prosess med arkitekt (som snudde helt om på den planløsningen vi hadde sett for oss), godkjenning av tegninger og innhenting av tilbud fra diverse entreprenører (noe som faktisk ikke var så enkelt som vi trodde). Men, i oktober var alt klart og arbeidet kunne begynne. Vi bestemte oss tidlig for å sette bort mesteparten av arbeidet og det har vi ikke angret et sekund på! Det er litt av en logistikk og mye å ta hensyn til i en gammel bygård fra 1924.

Kaos!
Hems


Åpning til vindu er på plass. Her kommer kjøkkenet.
Motsatt side. Her kommer spiseplass og veranda.


Vi ønsket oss kjøkken med spiseplass, veranda, stue, tre soverom og større bad. Dette løste vi ved å flytte kjøkkenet opp på loftet slik at det er i forbindelse med verandaen. I tillegg fikk vi en liten hems.
Stue, soverom og bad er plassert i 1 etasje, men dette er en del av prosjektet som fremdeles gjenstår. Så, loftet. Å sette bort mesteparten av jobben til en entreprenør så vi fort at var veldig smart. Det var større rivningsarbeider som vi ikke ville fått tillatelse til å gjøre selv, samt mye brannverninstrukser å forholde seg til. Vi fikk et totaltilbud som innebar hele jobben, samt trapp, gulv, vinduer etc. Vi passet imidlertid på å avtalefeste at vi sto fritt til å gjøre disse innkjøpene hos andre leverandører enn de som entreprenøren hadde avtale med.

Vi ønsket begge en vegg med den originale mursteinen dersom det var mulig. Det var det og det var en ordentlig støvete jobb. Hvordan vi gjorde det og bilder av veggen kommer senere.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar