mandag 26. november 2012

Pusse murvegg

Etter å ha pusset to murvegger har man begynt å få litt erfaring. Vår første var den opprinnelige murveggen på loftet som vi ønsket å få fram. Vi gikk på med godt mot, men måtte til slutt innse at jobben ble for stor til å gjennomføre på realtivt kort tid og engansjerte derfor en murer til å fullføre det.

Dersom du ønsker å pusse murvegg bør du huske på at det er en tidkrevende og veldig støvete jobb. Men resultatet, dersom du gjør et ordentlig grunnarbeid, blir veldig flott!

Vi gjorde det på denne måten etter råd fra fagfolk:

Fjerne all gammel puss på veggen og minimum to cm inn mellom hver murstein. Vi brukte murerhammer til mesteparten av jobben. For å fjerne puss mellom mursteinene kan det være effektivt å bruke bormaskin.













Rengjøre veggen for støv. Vi børstet bort det verste støvet og dro over med støvsugeren til slutt.

Hos Maxbo ble vi anbefalt å bruke en primer for murvegg før vi la på ny puss. Mureren mente at dette ikke er nødvendig. Vi har en vegg med og en vegg uten primer og merker ingen forskjell.

Legge ny puss på hele veggen. Vi brukte en liten murerskje for å komme godt til mellom mursteinene.

Etterbehandle for å binde støv. Det er mye man kan gjøre. Vi ønsket å bevare mursteinens opprinnelige utseende og farge og valgte derfor klinkerolje på hele veggen.

Vi fikk ikke tillatelse til å fjerne all gammel murpuss på pipeløpet. Løsningen ble derfor å legge ny puss over det hele så det ikke skulle bli for store fargeforskjeller. Synes det fungerer fint:)

Slik ble resultatet:






















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar